[Google Drive Link] Agen Ali

on Sabtu, 23 April 2016

Assalamualaikum,


Setelah kerjayaan animasi 3D Malaysia Upin dan Ipin dan juga BoboiBoy.. Kini sebuah lagi syarikat tempatan telah menghasilkan Animasi 3D terbaru iaitu Ajen Ali dari Wau Animation. Wau Animation merupakan sebuah studio animasi CG (computer graphics) yang ditubuhkan pada 18 Mac 2013 oleh sekumpulan bakat muda kreatif yang memiliki sehingga 7 tahun pengalaman dalam menghasilkan CG siri animasi dan filem yang memenangi anugerah berganda.



Secara ringkas sinopsis cerita ini setelah 3 episode yang ZF tonton adalah animasi ni menceritakan Ali yang merupakan pelajar sekolah yang secara kebetulan telah mengaktifkan IRIS yang merupakan alat ciptaan MATA Training Academy sebuah makmal rahsia yang  menjalankan risikkan terhadap kes-kes jenayah. IRIS boleh meramal bahaya dan kaedah untuk menaganinya. Disebabkan IRIS hanya boleh mengenal pengguna yang pertama mengaktifkannya. Pihak MATA Training Academy terpaksa menjadikan Ali menjadi ejen untuk menyelesaikan misi untuk mengunakan IRIS kerana itu.

Dibawah adalah di Link untuk mendownload Agen Ali.



Cara Kenal Pasti Cermin Dua Hala

on Isnin, 18 April 2016

Assalamualaikum,

Jika sebelum-sebelum ini ZF sering kali melihat post-post di Facebook mengenai cermin dua hala ini.. Pada awalnya ZF hanya percayakan post-post itu 50/50 sahaja... Tertapi setelah melihat video ini kepercayaan ZF terhadap post-post tersebut adalah 100%...



video

Jadi kepada wanita-wanita diluar sana sila berhati-hati semasa menukar pakaian.. Pastikan anda lakukan langkah-langkah ini sebelum mencuba atau menukar pakaian anda dihadap cermin seperti bilik persalinan di shopping mall atau ketika ditandas..

(Official Music Video | Lirik Lagu) Najwa Latif - Satu

on Isnin, 26 Oktober 2015

Assalamualaikum,

Lagu bertajuk SATU merupakan single terbaru Najwa Latif bagi tahun 2015 dengan lagu yang dihasilkan sendiri oleh Najwa dan lirik oleh kakak nya. Sebagai peminat Najwa, ZF tulis post ini tanda menyokong hasil usaha beliau dalam mengembangkan industri muzik tanahair. Jom layan Music video untuk single tebarunya dibawah...




Lirik Lagu Satu - Najwa Latif

Dulu kita tiada beza,
Hanya seperti manusia biasa, 
Yang ditakdir jatuh cinta,
Jatuh cinta pandang pertama,

Tak ku sedar entah mengapa,
Kita semakin jauh berbeza,
Kau tinggal ku begitu saja,
Dan hilang dari depan mata,

Berikan aku satu peluang,
Peluang untuk mencintaimu,

Berikan aku satu peluang,
Peluang untuk merinduimu,

Sekali lagi,
Oh..

Sekali lagi,
Ohh..

Adakah engkau lupa,
Saat pertama kita jatuh cinta,
Senyum tawa sedih duka,
Kita lalui bersama,

Penukul Thor Berjaya Dicipta

on Khamis, 15 Oktober 2015

Assalamualaikum,

Sebut sahaja Thor pasti ramai yang kena dengan watak lelaki perkasa dengan penukulnya yang hanya beliau sahaja yang boleh mengangkat tukul tersebut...


Jadi itu lah yang direalisasikan oleh seorang jurutera yang berjaya mencipta satu tukul yang hanya beliau sahaja yang boleh mengangkatnya.. Saksikan video dibawah...




[Video] Bungee jumping tanpa tali??

on Jumaat, 18 September 2015

Assalamualaikum,


Adakah benar-benar boleh untuk kita lakukan bungee jumping tanpa menggunakan tali? Itu yang cuba ditunjukan oleh sebuah syarikat iaitu IKEA dalam video berdurasi 3:05 minit. Menggunakan konsep kutub yang terdapat pada magnet untuk melakukannnya.. Mari kita lihat video dibawah bagimana ia dilakukan..




Percaya dengan video ini? Sebenarnya ia hanya sekadar promo sahaja yang dilakukan oleh pihak IKEA untuk mempromosi wireless charging dari mereka. 

Replacement Lens Go Pro Hero 2 Fit with SJ4000

on Khamis, 27 Ogos 2015

Assalamualaikum,

Apa khabar semua pembaca di blog ZF? Ada tak pembaca ZF yang menggunakan Sports Camera untuk abadikan kenangan saat-saat manis bersama-sama rakan-rakan, family dan sebagainya. Sudah pasti ramai yang akan mengiakan soalan ZF kan... Tidak dinafikan la fenomena ini telah menjadi trend pada masa kini..

Antara jenama yang popular ada Go Pro Hero, SJCAM dan Yi dari Xiaomi dan lain-lain.. Setiap dari satu darinya mempunyai kelebihan dah kekurangannya tersendiri dari segi kualiti, harga dan lain-lain faktor. Cukup kot untuk intro setakat itu... hahaha...

Sebenarnya ZF tulis entry ini bukan untuk bincangkan soal sports camera ni tetapi untuk menjual replacement lens Go Pro Hero 2 dan juga sesuai untuk SJ4000. Sekiranya ada diantara pembaca ZF yang lens SJ4000 nya calar boleh digantikan dengan yang ini... Anda boleh hubungi ZF di number yang berada pada gambar di bawah..


Dan sudah pasti ramai yang tertanya-tanya apa kelebihannya dari yang asal... Jawapanya wide angle dia yang lebih melengkung dan lebih luas dari yang asal dan warna yang lebih terang... lihat contoh gambar dibawah..


Setakat itu sahaja untuk post kali ini... Berminat sila whatapp no yang tertera di gambar yang pertama yer... bye...