(Official Music Video | Lirik Lagu) Najwa Latif - Aku

on Jumaat, 24 Oktober 2014

Assalamualaikum,

Sebagai seorang peminat Najwa Latif mesti la ZF akan selalu ikuti perkembangan muzik dan lagu-lagu baru yang dinyanyikan oleh Najwa Latif... Untuk post kali ini ZF nak kongsikan dengan anda semua mengenai Official Music Video dan Lirik Lagu yang bertajuk AKU yang dinyanyi oleh Najwa Latif.. Sebenarnya Official Music Video dah keluar sebulan yang lalu...hehehe... tak sempat nak update sebab sibuk dengan kerja.. maaf yer... apa pown jom layan Official Music Video Aku by Najwa Latif


“Mungkin lagu ini sedikit berlainan kerana kali ini Wawa cuba bawakan lagu berunsurkan keamanan. Wawa harap pendengar dapat menghayati dan memahami bait-bait lirik yang cuba disampaikan menerusi lagu ini” – Adik Wawa.



Lirik Lagu Aku - Najwa Latif

Ku dengar tangisan disana, 
Menangis memanggil ibunya, 
Ku lihat air mata disana, 
Melihat perjuangan ayahnya.

Tiada siapa yang akan mengerti, 
Rasa kehilangan yang ada di sisi, 
Perginya si Raja, hilangnya Permaisuri, 
Hanya untuk melindungi kasih sayang abadi. 

Kulihat awan yang sepi, 
Ketakutan sentiasa menghantui, 
Jeritan dan tangisan yang tidak didengari, 
Semuanya bagaikan suatu mimpi, mimpi yang tak pasti. 

Ingatlah dunia hanya sementara, 
Tuhan yang Esa adalah segala-galanya, 
Walau kau disiksa, walau kau dihina, 
Percayalah Tuhan selalu ada. 

Ingatlah dunia hanya sementara, 
Tuhan yang Esa adalah segala-galanya, 
Walau kau disiksa, walau kau dihina, 
Percayalah Tuhan selalu ada. 

Ku dengar tangisan disana, 
Menangis memanggil ibunya, 
Ku lihat air mata disana, 
Melihat perjuangan ayahnya.

Tips Memohon Kerja Melalui Email

on Rabu, 22 Oktober 2014

Assalamualaikum,

ZF is back... Hahaha sudah agak lama ZF tidak mengemaskini blog ini kerana sibuk berkerja.. Hari ni jari terasa gatal nak update. Okey memandangkan terlanjur ZF sebut sibuk berkerja, apa kata untuk post kali ini ZF ingin berkongsikan dengan anda tips bagaimana untuk memohon perkerjaan melalui Email... Tips ini ZF gunaka sendiri semasa memohon kerja yang ZF lakukan sekarang...


Untuk mengelakan permohanan anda ditolak sila elakan kesilapan seperti yang dibawah.
Semoga Membantu.

Kesilapan Besar
  1. Tidak menghantar apa-apa teks sebagai cover letter, atau sekurang-kurangnya cover letter dalam bentuk attachment. Keseluruhan teks email tersebut hanyalah: Get your new Email address! Grab the Email name you've always wanted before someone else does!
  2. Tidak meletakkan tajuk yang sesuai pada email tersebut. Tajuk email tersebut hanyalah “resume”.
  3. Tidak langsung memberitahu apa jawatan yang dikehendaki, sama ada di dalam cover letter atau resume. Yang ada cuma resume yang dibuat menggunakan template.
  4. Tidak memanggil penerima menggunakan gelaran yang betul (i.e., Tuan / Puan).
  5. Tidak memberi salam / salutation.
  6. Tidak mengucapkan terima kasih.
  7. Tidak meletakkan contact number di dalam email.
Kesilapan Kecil
  1. Menggunakan alamat email kebudak-budakan seperti [email protected] atau [email protected] Jika anda ingin memohon kerja melalui email, sila gunakan email yang mengandungi nama sebenar anda, seperti [email protected] atau [email protected] Jangan guna email peribadi yang menampakkan anda sebagai tidak serius, walaupun anda telah menggunakan email tersebut selama 10 tahun. Seboleh-bolehnya guna email provider yang dihormati (Gmail), dan elakkan email provider bereputasi rendah seperti MSN, hotmail, dsb.
  2. Menggunakan nama email yang kebudak-budakan. Nama email ialah nama yang diletakkan sekali dengan email, seperti “NAMA “. Ini kerana nama ini akan muncul di dalam inbox email majikan tersebut. Sebaik-baiknya gunakan nama sebenar anda. Cuba bayangkan persepsi majikan tersebut jika menerima email bertajuk “Ingin Bekerja di Syarikat Tuan” daripada “Puteri Dangdut”?
  3. Tidak meletakkan tajuk yang baik untuk attachment. Sebaik-baiknya, letakkan nama anda sebagai tajuk resume. Contoh: “Resume Zuhairi Firdaus.doc”. Saya secara peribadi lebih menyukai dokumen dalam bentuk PDF.
  4. Tidak memberitahu sumber pemohon mendapat tahu mengenai kerja tersebut.
Sumber

(Official Music Video | Lirik Lagu) Macam cantik je, Macam Comel jer - Amar ft Syasya Solero.

on Selasa, 14 Januari 2014

Assalamualaikum,


Sapa yang tak kenal dengan awek legoland iaitu Syasya Solero yang telah memuat naik satu video yang telah menjadi bualan seluruh warga sosial media di Malaysia. Banyak kritikan yang beliau dapat kesan dari video tersebut. Tekanan demi tekanan pasti diterima oleh Syasya. Bukan setakat dirinya tetapi turut terpalit ibubapa dan keluarganya. Saya pasti adik ni jadi bahan ejekan rakan-rakan disekolahnya. Boleh jadi MENTAL kalau seseorang itu tidak tahan perasaan.

Oleh itu, Amar mendapat idea untuk membuatkan lagu khas untuk Syasya bagi menutup kesilapannya yang tidak diduga itu. Manusia tidak lari daripada melakukan kesilapan. Sesungguhnya Allah Maha Pengasih Maha Penyayang. Janganlah kita menyalahkan sesuatu pihak hanya kesilapannya yang kecil, kita menghukum seolah-olah kita adalah Tuhan. Siapa diri kita untuk menghukum kesalahan seseorang?

ZF tidak mahu karang panjang-panjang lagi mari kita layan Official music video "Macam cantik je, Macam Comel jer - Amar ft Syasya Solero"




Macam cantik je, Macam Comel jer - Amar ft Syasya Solero.

Perhatikan keindahan alam dan diri
Betapa agungnya kuasa Ilahi
Hebatnya Dia yang Maha Pencipta
Subhanallah
Alhamdulillah
Allahu Akhbar

Kecantikan keindahan yang diberi
Hanya pinjaman sementara
Sebagai ujian untuk kita
Apakah bersyukur atau sebaliknya

Korus
Macam cantik jer macam comel jer
Semua ciptaan Allah
Macam cantik jer macam comel jer
Segala pujian kembali padaNya

Macam cantik jer macam comel jer
Indahnya Tuhan ciptakan kita
Macam cantik jer macam comel jer
Ajaibnya alam semesta

Kecantikan keindahan yang diberi
Hanya pinjaman sementara
Sebagai ujian untuk kita
Apakah bersyukur atau sebaliknya

Sesama kita jangan mengata, usah menghina kelak sama tarafnya
Janganlah pula meletakkan diri yang mulia ini pada tahap yang rendah
Menjadi fitnah, kita ada maruah, kita punya amanah

Cantikkan akhlak comelkan peribadi
Ia pemikat hati, ia hiasan diri
Kembalilah kita kepada fitrah kejadian
Keindahan alam dan diri sempurna ciptaan Yang Maha Esa

Ulang Korus

Bersyukurlah kita dengan nikmatnya

Syasya suka mata Syasya ni

Lelaki maut jatuh dari tingkat 9 Berjaya Times Square

on Sabtu, 28 Disember 2013

Assalamualaikum,

KUALA LUMPUR  - Pengunjung pusat membeli-belah Berjaya Times Square, Jalan Imbi gempar dikejutkan insiden seorang lelaki maut selepas terjatuh dari tingkat 9 pusat membeli belah itu, semalam.




Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Zainudddin Ahmad berkata, kejadian berlaku kira-kira jam 7 malam menyebabkan mangsa parah.

“Remaja berusia 24 tahun dari Seri Kembangan itu dikatakan terjun dari tingkat sembilan sebelum jatuh di tingkat bawah pusat beli-belah. Mangsa mati di tempat kejadian,”katanya.

Menurutnya, tiada rakaman.CCTV di situ, siasatan awal juga mendapati tiada rekod dan unsur jenayah pada mangsa.

Punca kejadian masih disiasat dan beliau  mengesahkan kejadian sebagai kematian mengejut.

Sunber

[Gambar] Salji Turun di Mesir

on Ahad, 15 Disember 2013

Assalamualaikum,

Sabtu 14/12/2013 salji telah menhujani Bandar Cairo, Mesir. Ramai yang berpendapat perubahan ini berkait dengan hari kiamat. Tetapi bagi rakyat Mesir ini merupakan ubat selepas kepanas dalam krisis politik yang lalu..



Bukannya bandaraya ini tidak pernah dihujani salji tetapi amat jarang berlaku kerana bandaraya ini kekenali antara bandaraya yang panas. Kali terakhir bandaraya ini dihujani salji adalah pada 112 tahun yang lalu. So bagi rakyat mesir ini bukan perkara yang luar biasa cuma jarang berlaku. Tetapi ini menjadi tajuk bualan hangat di akhbar2 dan media massa..

Taknak cerita panjang jom lihat keadaan bandar ini dilitupi salji







Live Streaming Maharaja Lawak Mega 2013 Hot Seat

on Jumaat, 8 November 2013

Assalamualaikum,


Wabak lawak kembali lagi, ini ubatnya!! Jom bergelak ketawa dalam  Maharaja Lawak Mega 2013 (Kerusi Panas) pada 8 November 2013 jam 10 malam di saluran Astro Warna dan Astro Mustika HD. Atau lihat video dibawah