Mengatasi Windows 7 - Build 7601 - This copy of Windows is not genuine

on Sabtu, 21 April 2012

Assalamualaikum,

Pagi tadi laptop ZF buat hal dengan munculnya benda alah ni "Windows 7 Build 7601 this copy of windows is not genuine" kat sebelah bawah skrin tu... Pastu time on laptop tu adalah popup yang suruh kita active productkey.. So ZF dah cari la cara untuk mengatasi masalah ni kat internet dan terjumpa kaedah yang paling berkesan dan juga tak memerlukan apa-apa software just folow step ni.. Tapi untuk yang baru terjadi je tau


STEP1: lakukan system restore kat komputer
STEP 2: RUN komputer dalam safe mode
STEP3: pergi ke CONTROL PANEL>PROGRAMS AND FEATURES, Then klik view installed updates


STEP:3 Bila dah klik dia akan keluar macam gambar kat bawah. pastu cari file yang code dalam kurungan dia (KB976932) & (KB971033) dan Uninstall dua-dua.

STEP:4 RESTART and selesai
Ranking: 5

Lain-lain cerita yang menarik:-



Comments
2 Comments

{ 2 orang komen ... read them below or add one }

Tanpa Nama berkata...

we kat computer aq x ade kb976932
la..pastu yg kb971033 aq da delete pastu aq restar .ade jugak


7 Disember 2012 7:11 PG
ZF berkata...

mybe window dah tau trick ni so dia wat penambah baikan so xberkesan lagi trik ni...


7 Disember 2012 4:45 PTG

Catat Ulasan